A DISABLED couple face losing the panoramic views which help them cope with being housebound.

Jack Eastwood, 81, and wife Joan, 71, live on Flush House Lane at Holmbridge, a home boasting spectacular views .

But now a planning debate could spell the end for the view.

And Kirklees Council officials have told the couple that protection of a view is not a planning issue.

Double amputee Mrs Eastwood is wheelchair-bound and Mr Eastwood cannot walk without a frame.

However, the couple enjoy the great outdoors through their windows, which offer sweeping views over Holme Moss, Holme and Brownhill Reservoir.

The Eastwoods could lose this vista if planning permission is given for an extension at nearby Town End Farm. Mrs Eastwood said: "We have a fantastic view. It helps a lot because we can't get out. But we might not have them for long."

Town End Farm is owned by Christopher Taylor, who plans to live there with his family.

He has applied for a two-storey extension to house a bedroom and kitchen, a single-storey garage behind the farmhouse, a single-storey extension to the east of the property and a new driveway.

A barn behind the house will house an indoor swimming pool with a bedroom above.

Mr and Mrs Eastwood's main concerns are the garage and the two- storey extensions.

Mrs Eastwood said: "This is the first time I have used my disability to emphasise something. But for us, it will be like living with all the windows shut and we won't see anything. It will be crazy for the council to let it go through."

Planning officers are recommending approval.

But following a demand from Holme Valley South Clr Nigel Patrick, the decision has been taken out of officers' hands.

Now, Kirklees Council's Huddersfield Area Planning Sub-Committee will make the decision at a meeting tomorrow.

Councillors will visit the site first.

Four letters of objection from local people - including one from the Eastwoods - were sent to Kirklees planners.

One objector is now satisfied with alterations.

Mr Taylor's agent, Ian Stevenson, said steps were being taken to make sure the building was sympathetic to the area.

He said Mr Taylor had tried to resolve all objections to the plans, adding: "The client has talked with the neighbours because he is aware it is a sensitive issue."